Leeuwarden 1 - Roreko 1

Aanval: Marloes Ham, Leonie de Jonge, Peter vd Belt, Jasper Ploeg
Verdediging: Susan Hindriks, Sofie Reuvers, Chris de Gorter, Frank Donker

Na de goede wedstrijd van vorig weekend ging Roreko vol goede moed op pad naar Leeuwarden. Binnen 2 minuten komt Roreko op 0-2 (2x Marloes). Dit was direct het enige moment waarop Roreko op voorsprong kwam. Via 2-2 loopt Leeuwarden uit naar 7-2. Roreko speelt niet heel slecht, maar mist vooral de scherpte in de afronding. Met doelpunten van Marloes en Susan komt Roreko terug tot 7-4. Dat beide ploegen niet op hun best speelden bleek het komende kwartier. Vanaf minuut 15 tot minuut 29 werd er door beide ploegen niet gescoord. Vlak voor rust maakt Susan nog 7-5.

Na rust kwam via een kleine kans van Jasper de spanning echt terug. Het score verloop gaat hierna mijn of meer om en om. Op 9-9 na is het Leeuwarden dat steeds de voorsprong heeft. 10 minuten voor tijd Is de tussenstand 15-12. Frank en Leonie brengen het verschil terug naar 1. Waarna Leeuwarden 16-14 maakt. In de laatste 2 minuten verzilverd Susan een strafworp en in de slotminuut brengt ze Roreko op gelijke hoogte, 16-16. Waar Roreko in de laatste seconden nog recht dacht te hebben op een strafworp, mag het niet klagen met deze uitslag. 16-16

Doelpunten:
Marloes Ham 5x
Susan Hindriks 5x ( w.o. strafworp Sofie)
Leonie de Jonge 3x
Jasper Ploeg 1x