Kantine krijgt een metamorfose

De korfbalkantine van Roreko krijgt een flinke metamorfose. Dat was nodig want de laatste keer dat dit gebeurde dateert van een jaar of dertien geleden. Van Goor Schilderwerken heeft deze dankbare taak op zich genomen. Henk van Goor krijgt daarbij assistentie van leerlingschilders van de Schildersvaksopleiding Zwolle.

Het was aanvankelijk de bedoeling dat Van Goor de klus alleen zou aanvaarden. Maar dit bleek bij nader inzien toch iets meer werk dan gedacht. De kantine, kleedkamers, keuken en toiletten moeten allemaal geschilderd worden. Hij vond in Arend Zanting van de Schildersvakopleiding in Zwolle een partner. Zanting: ‘Zodra het in overleg met een participant van ons opleidingsbedrijf gebeurd heb ik daar geen probleem mee. Als opleidingsbedrijf wil ik zeker geen werk rechtstreeks aannemen want dan word ik een concurrent van de schildersbedrijven die eigenlijk mijn klanten zijn’.

In dit geval snijdt het mes aan twee kanten. Voor Roreko scheelt het in de kosten en de leerling schilders hebben in de wintermaanden onderdak. Henk van Goor is het daarmee eens. ‘Als sponsor van Roreko zie ik dit als een mooi gebaar. Je moet elkaar immers wat gunnen’. En hij roemt de prettige samenwerking met de Schildersvakopleiding Zwolle waar van Goor Schilderwerken zelf ook bij aangesloten is. Henk ziet als leermeester ook de voordelen van de samenwerking. ‘Op deze manier probeer je het ambacht “schilderen” toch in stand te houden, door jonge schilders te begeleiden. De ambachtsman sterft uit, maar op deze manier krijgen de leerlingschilders de kans om ervaring op te doen en ze krijgen er ook nog gewoon voor betaald'.

Afgelopen week is het werk gestart, waarbij de helderblauwe en witte clubkleuren terugkeren in het interieur. Het winterproject wordt binnen enkele weken afgerond.

Tekst en foto's: BS/Weblog-dewolden.nl