Korfbalvereniging Roreko
IJhorst / de Wijk

contact
iets te melden?

In memoriam: Jan Smits (1961 - 2023)


In memoriam: Jan Smits (61)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maandagochtend ontvingen we het trieste bericht dat onze oud-voorzitter en lid van verdienste Jan Smits na een kort ziekbed is overleden. Hoewel we wisten dat het niet goed met hem ging, komt zijn overlijden hard aan. In september vorig jaar bleek Jan ernstig ziek te zijn. Ondanks de positieve instelling van Jan in een goede afloop, gaven de uitslagen van de behandelingen de afgelopen maanden steeds minder hoop. Deze zware en ongelijke strijd heeft Jan op zondag 4 juni helaas moeten opgeven.

Jan is vanaf de oprichting zeer actief geweest voor Roreko (de Wijk-IJhorst), zowel vóór maar ook zeker achter de schermen. Hij was, in de periode van 16 jaar waarin hij voorzitter was, het boegbeeld van de club. Naast actief speler was Jan ook bondsscheidsrechter, mede-coördinator van de potgrondactie en de drijvende kracht achter menig schoolkorfbaltoernooi. Ook het klein technisch onderhoud aan de accommodatie was bij Jan in goede handen.

Zijn tomeloze energie en zijn vermogen om mensen te verbinden was voor hem kenmerkend. Voor ieder probleem had hij een oplossing en als een ander er niet aan toe kwam deed hij het zelf wel. Als waardering hiervoor heeft het bestuur van Roreko hem in 2014 benoemd tot lid van verdienste.

Zijn vrijwilligerswerk bleef niet beperkt tot Roreko. Jan heeft zich tientallen jaren ingezet voor andere verenigingen en organisaties in de Wijk.

Wij wensen zijn vrouw Fenneke, zijn dochters Marije en Laurien en verdere familie heel veel sterkte met dit enorme verlies.


Bestuur k.v. Roreko


Overig nieuws »

Volg Roreko