Roreko 2 - AKC 4 (denk ik)

Op een zonovergoten (zeg maar gerust allejikkes heet) sportpark aan de Wiltenweg moest het 2e aantreden tegen AKC (Almelo). Waar op vrijdag nog aan een gebrek aan spelers en daarmee afgelasing werd gedacht, stond het 2e met 10 spelers en een dosis goede moed al vroeg op 't veld  (voor sommigen is 12uur wel vroeg!!).

De uitwedstrijd werd dik verloren, maar dat zou niet nogmaals gebeuren. Waar de coaches vooraal hamerden op plezier en samenwerken, waren de spelers vooral bezig met water. Gelukkig werd er door ons coach duo ook daar aan gedacht. In overleg met de scheidsrechter en de tegenstander werd besloten om halverwege elke helft een drinkpauze in te lassen.

Warm dat het was, ging het 2e toch flitsend van start. 2x Chris (afstand) zorgde al snel voor een voorsprong. Als Jasper dan vlot daarop 3-0 maakt, lijkt het allemaal makkelijk te gaan. Het tactische spel van de coaches lijkt te werken. via 3-1 maakt Femke er met 2 afstandschoten 5-1 van. Een omdraaibal van Jasper zorgt voor 6-1. Een strafworp zet de score op 6-2. Alweer Chris en Edwin brengen de stand naar 8-2. Na 8-3 maakt Rianne 9-3 (afstand) en Femke met een doorloopbal 10-3.

In de pauze (naast veel drinken) gezegd dat we er nog niet zijn! Maar het kan toch haast niet meer misgaan, 10-3!!!!!

AKC komt het best uit de kleedkamer. Al snel wordt hun achterstand teruggebracht naar 10-6. Gelukkig scoort Bianca van afstand (11-6). Of het de warmte was, of iets anders, ik weet het niet. Feit is dat het scoren bij Roreko niet meer lukt. Vlak voor het eind komt AKC zelfs langszij (11-11). Inmiddels zijn Chris (die andere) en Lisanne in de ploeg gekomen om het blijkbaar moegestreden tweede nieuwe impuls te geven. In de laatste seconden lukt het om Boris vrij te spelen op een meter of vijf. Hij kijkt, hij schiet en hij scoort!!!!!. Meteen hierna het fluitsignaal voor einde wedstrijd.

Met deze 2 punten staat Roreko 2 inmiddels 5e (klink een stuk beter dan 1 na laatst) en lijkt op weg naar klasse behoud!