Korfbalvereniging Roreko
IJhorst / de Wijk

contact
iets te melden?

Samen Een 2 - Roreko 3


Zondag 30 september stond voor “ons” derde de topper tegen Samen Een 2 op het programma. De winnaar van deze pot zou met nog twee wedstrijden te gaan goede papieren hebben voor het kampioenschap. Ondanks dat “ons“ derde zeven dames op papier heeft, moesten we door de afwezigheid van diverse dames (werk, blessures, zwangerschappen) toch nog een beroep doen op de diensten van Simone en Sandra. Na topoverleg tussen Astrid en de spelersraad vlak voor de wedstrijd toverde eerstgenoemde de volgende opstelling uit haar hoge hoed:

Aanval: Gert, Erik, Petra en Rosanne

Verdediging: Jan S., Albert-jan, Sandra en Fenneke

“Op de bank” naast Astrid en Janny: Roelof en Simone

Langs de lijn: Talloze supporters die er eens lekker voor gingen staan.

Voordat er ook nog maar één doelpunt was gevallen, viel aan Roreko-zijde al een uitvaller te noteren. Gert moest zich door een schouderblessure laten vervangen door Roelof. Hierdoor ontstond er wel een probleem: doordat de wedstrijd later begonnen was, konden Fenneke en Jan S. niet de hele wedstrijd spelen en bij de heren was er nu geen wisselmogelijkheid meer. Hierdoor moesten we op zoek naar een speelgerechtigde speler  (helaas Jasper) voor het laatste deel van de wedstrijd. Gelukkig was vaste supporter René Houkes (op de fiets!) aanwezig en was hij bereid om deze vacature in te vullen. Ondertussen was het scoren al flink op gang gekomen. Na twee doelpunten van Samen Een was het Sandra die van afstand wat terug deed namens “ons” derde. Samen Een zorgde er echter weer voor een vakwissel: 3-1. Bij deze stand miste Roelof helaas een strafworp. Niet lang daarna was het Petra die toch kon scoren na een schitterende pass van Simone (die tussendoor Rosanne had vervangen). Samen Een verschalkte echter daarna wederom onze verdediging, zodat het verschil twee punten bleef: 4-2. Dit bleek tevens de ruststand.

Met Rosanne op de plek van Fenneke begon “ons” derde sterk aan de tweede helft. Na ruim vijf minuten had Sandra de opgelopen schade uit de eerste helft volledig gerepareerd: 4-4. Deze schade had overigens groter kunnen zijn als Erik een beetje op schot was geweest. Hij was even vergeten dat we na de pauze op een andere korf moetsen schieten. Uit een van de weinige scores van afstand bracht een speler van Samen Een zelf daarna de score wel op 5-4. Ook “ons” derde weigerde zich over te geven en Petra bracht beide partijen weer op gelijke hoogte: 5-5. Bij deze stand werd Jan S. vervangen door onze vaste supporter die hierdoor zijn debuut maakte. In deze fase van de wedstrijd slaagde “ons” derde er niet in op goede aanvallen op te zetten en als er dan een kans kwam dan werd deze niet benut. Hierdoor kon Samen Een een gaatje slaan van 2 doelpunten: 7-5. Met nog vijf minuten te spelen bracht Petra met haar derde doelpunt opnieuw de spanning terug: 7-6. Slordig verdedigen en een dubieuze strafworp na verdedigd schieten deden “ons” derde echter de das om. Eindstand van deze matige, maar wel spannende wedstrijd werd hierdoor 9-6. Sandra, Simone en René bedankt!

Degene die denkt “verrek, ik heb “ons” derde nog helemaal niet zien spelen dit seizoen” opgelet: de komende twee weken spelen we thuis. Indien je “ons” derde komt aanmoedigen en je speelt geen wedstrijdkorfbal, neem dan wel je noppenschoenen mee, want voor je het weet maak je je debuut!
Overig verslagen »

Volg Roreko