Korfbalvereniging Roreko
IJhorst / de Wijk

contact
iets te melden?

Roreko 2 - Koru 2


Na een spannende wedstrijd van het 3e gezien te hebben, die overigens met een goed resultaat (8-7) werd afgerond, betraden de spelers van RoReKo 2 het veld. We gingen voor de winst in deze laatste wedstrijd van het seizoen. Net als de vorige wedstrijd tegen Koru had het tweede een feestje de avond voor de wedstrijd. Maar dat zegt niks, de vorige keer gingen we met een dikke winst (7-21) van het veld, dus vandaag weer zo’n pot. Door werk konden Janique en Boris niet aanwezig zijn, Susan ontbrak vanwege haar knieoperatie.  Edwin heeft besloten toch te gaan voetballen en speelt vandaag zijn eerste wedstrijd. Hierdoor begon Erik Donker in de basis en Maarten Vos en Laura Bruin op de bank.

RoReKo begon met iets andere vakken dan gewend, maar het had een goed resultaat! Chris, Erik, Leonie en Marlies begonnen in de aanval, Peter, Nico, Femke en Reimara waren de eerste verdediging. Femke had de eer om de openingstreffer op haar naam te schrijven. De 2-0 kwam van Peter na een mooie actie van Nico. Daarna volgde doelpunten van Leonie, Marlies 3x, Reimara, Peter, en daarna Femke. Dit zorgde voor de tussenstand 9-0. Hierna kreeg Koru een paar mooie kansen waarvan ze er twee wisten te benutten, 9-2. Chris en Nico zorgden voor de ruststand 11-2.

Na een aantal complimenten en oppeppende woorden van de coaches Harry en Janet, met de opdracht dat Koru de eerste 10 minuten niet mocht scoren, stapten we vol goede moed met een blik op de overwinning het veld weer in. Maarten kwam in het veld voor Peter, die zijn rust verdiende na zijn verjaardagsfeest de avond ervoor. Dat opdracht was duidelijk, maar konden wij die waar maken? Helaas niet, door een foutje in de verdediging kreeg Koru een strafworp mee die ze benutten. Chris kreeg een kleine kans die hij natuurlijk benutte, maar de verdediging liet weer een gat vallen, weer een strafworp voor Koru, weer raak, 12-4. Nico dacht, wat Chris kan, kan ik ook! Een kleine kans..  Raak! Reimara kreeg een strafworp mee, Nico dacht die gooi ik er wel even in maar…. MIS!! Koru kreeg weer een strafworp mee, daar kan Nico nog wat van leren, want wederom raak. Ondertussen kwam Laura Bruin in het veld voor Femke, kleine blessure. Leonie knalde nog een afstandsschot in de korf. Koru benutte nog twee kansen waardoor het bijna spannend werd. 14-7. Nico scoorde nog een kleine kans, Chris liet Nico nog even zien hoe je een strafworp moet nemen en door een afstandsschot van Chris werd de eindstand bepaald. Met een ruime overwinning, 17-7, kon het tweede met opgeheven hoofd het veld verlaten en kijken naar een spannende pot van het 1e.

Doelpunten makers:
Chris 4x
Marlies 3x
Nico 3x
Femke 2x
Leonie 2x
Peter 2x
Reimara 1x

Overig verslagen »

Volg Roreko