Korfbalvereniging Roreko
IJhorst / de Wijk

contact
iets te melden?

Vitesse 5 - Roreko 3 (4-7)


 

Op een mooie 2e paasdag ging ons derde richting Assen incl. de invallers Reimara en Sharon en de complete ziekenboeg (Alfons en Janny). Halverwege Assen sloegen we af bij Beilen, want we moesten immers tegen Vitesse. Ondertussen waren we ook al één auto kwijt geraakt. Achteraf bleek dat ze er bij Fluitenberg nog af moesten om een niet-op-tijd-klaar-staande “liftster” mee te nemen. Om privacy-redenen en omdat Ria dat liever niet wilde noemen we hier geen naam.

 

Eenmaal compleet aangekomen in Beilen leek het ons beter om eerst maar eens een bak koffie te nemen. Ons derde heeft namelijk aan 10 minuten voldoende om zich om te kleden en warm te lopen. Nu moeten we ons overigens niet al te veel voorstellen van een warming-up deze middag. Drie x heen en weer lopen in de stromende regen, gevolgd door 2 doorloopballen en klaar was ons derde voor de wedstrijd. Althans dat dachten we, want na 5 minuten spelen keken we al tegen een 2-0 achterstand aan. Daar ons derde niet zo makkelijk scoort, hadden we exact 30 minuten nodig om dit te repareren: 2-2 door doelpunten van Jan en Ria.

 

Daar Roelof de hele eerste helft zijn kwaliteiten als mooiweer-korfballer iets te veel etaleerde werd besloten hem te wisselen voor Albert-jan (de ideale slechtweer-korfballer). Het was immers toch k#tweer. Sharon stond haar plek af aan Reimara en met frisse tegenzin begaven de spelers zich naar het veld voor wat het zou moeten worden: een spetterende tweede helft……en dat werd het! Eerst zette Gert Roreko op een voorsprong (2-3) en na de gelijkmaker van Vitesse benutte Albert-jan een strafworp (3-4). Ook hier had Vitesse nog een antwoord op (4-4), maar helaas voor hen was dit de laatste keer. Door goed ondersteunend werk van met name Reimara en Petra kon Gert een aantal malen van afstand aan leggen. Bij twee pogingen verdween de bal in het mandje en stonden we met nog zo’n minuten 10 minuten te spelen met 4-6 voor. Mede door het slechte weer werd de tweede helft niet echt flitsend (onweer bleef ons bespaard), maar wel spetterend (de regen kwam met bakken uit de lucht). Ballen plaatsen op borsthoogte lukte alleen nog als de dames op de grond lagen. Alleen Albert-jan had er nog echt zin in, dit waren immers zijn omstandigheden. Hij ploeterde, hij sleurde, hij kraakte en …….hij scoorde: 4-7. Dit bleek tevens de eindstand.

 

De omstandigheden waren dermate zwaar dat werd besloten om, geheel tegen de gewoonte in, eerst te gaan douchen en dan pas de pas gemaakte pot aan te spreken (niet Janny, maar de echte pot). Na het proosten op de overwinning gingen we, zoals we ook kwamen: niet tegelijk. De één ging naar Ruinen, de ander naar de meubelboulevard, nog een ander naar de Mc. Donalds en nog weer een ander ging naar de afhaalchinees. Volgende week spelen we tegen Samen Eén 2 en als het de komende week zulk weer blijft, dan denk ik dat Albert-jan in de basis staat! 
Overig verslagen »

Volg Roreko