Korfbalvereniging Roreko
IJhorst / de Wijk

contact
iets te melden?

Roreko 3 op volle toeren


Op een kille zondagmorgen vertrok ons derde met enkele invallers en zonder onze vaste coach Astrid naar Giethoorn voor de derby tegen Samen Een 2. Op papier een zware tegenstander en gelet op het gure weer begon ons derde deze wedstrijd met een lekkere, warme bak koffie. Aan de stamtafel werd flink gewikt en gewogen wat de ideale opstelling zou moeten zijn om deze tegenstander te verslaan. Ja, ja ons derde gaat hierbij niet over één nacht ijs. Dit alles leverde een eerste aanvalsvak op met Jan S., Gert F., Sjanine D. en Petra F.. De verdediging bestond uit Albert-jan D. (ik had het u voorspeld...), Roelof B. (het regende niet...), Ria C. en Mariska G.. Op de bank onze invallers Arjen H. (hij had toch nog niet zoveel gespeeld dit weekend) en Rosanne H..

 

Na een, voor onze begrippen, stevige warming-up van zeker 10 minuten begonnen we uitstekend aan deze wedstrijd (blijkbaar helpt dit toch). Bij 0-3 stribbelde Samen Een nog heel even tegen: 1-3. Verder liet ons derde het echter niet komen, want met rustig opgezette aanvallen en mooie doelpunten werd de ruststand 1-7.

 

De rust werd door Roreko gebruikt om te bepalen wie er zou moeten wijken voor onze invallers. Wederom na lang en wijs beraad werd besloten om Rosanne op de plek van de licht geblesserde Ria in te brengen. Roelof bood zich aan om na de pauze aan de kant te beginnen. Op zijn plek kwam Arjen.

 

Samen Een begon furieus aan de tweede helft. Hun invaller had er zin in en binnen 20 seconden lag de bal al in het mandje. In Giethoorn gingen ze er eens goed voor zitten (de supporters van hun dan). Dit zou nog eens een tweede helft worden! Nou dat werd het ook..............., maar niet voor Samen Een. In de tegenaanval van ons derde werd dit schoonheidsfoutje direct weer rechtgezet: 2-8. Hierna probeerde Samen Een het nog wel, maar ons derde bleef de bovenliggende partij. Met rustige, lang opgezette aanvallen werd het ritme van de tegenstander gebroken. Bij een stand van 3-12 floot de goed fluitende scheidsrechter Roel Bijl af. Wederom een overwinning voor ons derde dus en daarmee de trotse koploper in deze klasse.

 

De doelpuntenmakers van Roreko:

Gert 4x

Roelof 3x

Albert-jan 2x

Petra 2x

Arjen 1x

Overig verslagen »

Volg Roreko