Het collectief wordt kampioen!!

Na het laatste fluitsignaal zo rond een uur of drie in Meppel op het kunstgras van KV Meko, kon de B 1 van RoReKo zich opnieuw als kampioen laten huldigen. Dat deden ze, immers veel ouders waren naar Meppel getogen om dit team kampioen te zien worden. Dit ´team´ is niet zo maar een team. Het is een groep jongeren die samen al jaren een hecht team vormen. Meer dan alleen de trainingen en wedstrijden bezoeken, maar in staat om naar elkaar te luisteren, feed – back te ontvangen en ze kunnen stuk voor stuk zelf in de spiegel kijken en verbeterpunten noemen. Op die manier werken ze wekelijks aan de verbetering van hun niveau. Zowel conditioneel als door krachttraining, techniek en tactiek natuurlijk niet te vergeten en daarmee leggen ze de basis voor het teamwork en de successen.

Het is een team dat zich laat coachen. Tijdens de wedstrijd liep het in de eerste helft ‘ voor geen meter’. Tijdens de rust een rondje onder de spelers: “ Wat kan er beter?” Samen kwamen er een aantal verbeterpunten naar voren en na de thee werd er gezamenlijk aan gewerkt. De achterstand voor de rust opgelopen, 5 – 3, werd al snel om gebogen naar een 5 – 5. Nadat Meko nog een keer gelijk kwam (6-6) was het RoReKo dat gestaag uitliep: eerst een gaatje van twee en naar het einde toe een uitslag van 9 – 13 !! oftewel in de periode na de thee gewoon tien keer scoren ! Zelfs dat zie je op top niveau maar zelden …………….

Als trainers en coaches durven wij Anneke Hempen en Herman Reuvers te stellen dat het wel heel erg leuk is om met zo’n groep te werken. Dit geeft veel energie en is tevens voor ons een leerzame en mooie periode geweest.

Miriam, Sanne, Lyanca, Esmee, Rowena, Arjen, Sofie, Leonoor en Merel: veel dank !!