KVZ 4 - Roreko 2

Vandaag is het D-day! Op naar Zutphen om aan te treden tegen mede koploper KVZ.

Met Henk mee als inval Janet. En Sanne en Sophie ipv Rianne (blessure) en Femke (werk) op naar een winderig Zutphen. Harry maakt in overleg met Henk de volgende opstelling:

Aanval: Nicky, Leonie, Roy en Nico

Verdediging: Sophie, Marlies, Arjen en Jasper.

Na een tactische aanpassing bij aanvang ( de verdediging zou eerst de aanval zijn en andersom) komen we goed uit de startblokken. Nico heeft een nieuwe specialiteit en laat deze direct zien. Met een "tip-in" zet hij Roreko op voorsprong. Even later is het Leonie die van afstand de 0-2 laat aantekenen. Als Arjen, na de vakwissel, ook van afstand scoort, zit Roreko op rozen. Echter is het nu aan KVZ om te laten zien waarom ook zij bovenaan staan. Via een kleine kans en een vrije bal komen ze terug naar 2-3. Tij d voor Nico zijn "dingetje" en inderdaad via de "tip-in" maakt hij 4-2. Weer Arjen zet Roreko op een voorsprong van 3. Helaas weet, vlak voor rust, ook KVZ nog te scoren. Zo gaan we met 5-3 naar de thee.

In de rust de aanwijzingen van het coachingsduo om het spel naar de achterkant van de korf te brengen, ivm de harde wind. Zo gezegd, zo gedaan en Leonie bouwt (samen met de rest van het team uiterraard) de voorsprong uit naar 7-3 (doorloopbal en afstand). Een riante voorsprong die we natuurlijk niet meer uit handen mogen geven. Via 7-4, maakt Marlies van afstand 4-8 . Als het 5-8 wordt is het Nicky die de marge weer naar 4 brengt. Waanneer KVZ 2 maal scoort, lijkt het nog even spannend te worden (7-9). Maar Leonie helpt ons weer naar een veilige voorsprong door 2 doorloopballen te scoren (vanuit de ruimte, want iets met snijden bij een "gewone" doorloopbal). Nog één keer weet KVZ de korf te vinden, maar als Marlies Roreko op 8-12 zet is het verzet definitief gebroken. Het slotakkoord is voor onze aanvoerder (Nico) met zijn nieuwe specialiteit! Hij laat (met de "tip-in" dus) de eindstand van 8-13 op het bord zetten.

Hierdoor is 't tweede nu alleen koploper en nog ongeslagen. Op naar Ruinerwold, waar volgende week Kios 3 wacht.