Korfbalvereniging Roreko
IJhorst / de Wijk

contact
iets te melden?

Roreko 2 - Koru/MV 2


Op een echte herfstdag, veel wind en af en toe een beetje regen, speelt Roreko 2 haar laatste wedstrijd voordat we weer lekker de zaal in gaan. Als koploper wordt er, door het publiek, natuurlijk verwacht dat ook deze laatste wedstrijd gewonnen wordt. Maar goed, dat moet dan nog wel even gebeuren.

 

Iets later dan normaal (15.30uur ongeveer) komt Roreko binnen de lijnen met het volgende 8-tal:

Aanval: Marlies, Femke, Roy en Arjen

Verdediging: Nicky, Leonie, Christiaan en Nico

Leonoor en Erik als reserves, want; Rianne nog geblesseerd, Jeroen weer geblesseerd en Jasper moest zo nodig met een ander team meedoen (was dus moe).

 

Zoals wel vaker afgelopen seizoen gaat het scoren niet zo makkelijk. Nu kunnen we de wind op de schuld geven. Echter lukt het bij Koru/MV wel (0-2), dus die vlieger gaat niet op. Maar dan komt ook ''t 2e los. Via Chris (Christiaan is te lang om steeds te typen en ik ben bang dat die naam nog een paar keer terug komt dit verslag) en Nico wordt de stand gelijk getrokken. Maar Koru/MV wist al waar de korf stond maak 3-2. Gelukkig zet Femke, met een doorloop bal, de 3-3 op het bord. Dat de koploper (jaja, mag best nog eens gezegd worden) geen makkelijke middag had blijkt uit het feit dat het andermaal achter komt. Maar Chris maakt het weer gelijk. Inmiddels is het 4-4. Marlies zet Roreko voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong! Dan is het klaar, zou je denken.... Nu drukken ze door, erop en erover, en meer van dat soort termen. Helaas, weer wordt het gelijk (5-5). Vlak voor rust is het Chris die er voor zorgt dat er toch met een voorsprong de kleedkamers opgezocht kunnen worden.

 

Na een lekker bakkie warme thee (het is immers oktober, dus niet heel warm), pakt Chris de draad direct weer op. 7-5. Als Marrlies ook nog de 8-5 maakt,  vervolgens foutief wordt afgestopt en Arjen de strafworp benut is het gat geslagen. 9-5. Koru/MV geeft niet op en maakt 9-6. Maar Chris maakt aan alle goede bedoelingen een einde wanneer hij de 10-6 op het bord zet. Wanneer Koru/MV haar laatste doelpunt heeft gemaakt (10-7) is het tijd om de uitslag een koploper waardiger aanzicht te geven. Erik en Leonoor zijn inmiddels in de ploeg gekomen (een beetje jeugdig elan). Aanvoerder Nico haal alvast de champagne uit de koelkast. Ondertussen gaat het scoren gewoon door natuurlijk. Femke, Nicky en natuurlijk Chris brengen de stand naar 13-7.

 

Hiermee is Roreko 2 herbstmeister!! De champagne ontkurkt, allemaal een glaasje en dan op naar de herfstbok! Toch??

Overig verslagen »

Volg Roreko