Korfbalvereniging Roreko
IJhorst / de Wijk

contact
iets te melden?

Roreko 4 - VDW-OLS 8


Afgelopen zondag stond er voor ONS VIERDE een belangrijk duel op de agenda. In dit duel in de kelder van de 6 klasse G moest zij aantreden tegen VDW-OLS 8, oftewel HUN ACHTSTE. Astrid kwam speciaal voor deze wedstrijd met de volgende uitgebalanceerde opstelling:

 

Aanval: Gert, Erik, Petra & Willie

Verdediging: Appie, Buis, Mariska & Judith

Op de bank: Angelique, Ren en Alfons

Fenneke moest helaas verstek laten gaan i.v.m. trieste familieomstandigheden.

 

Alle 9 supporters gingen er eens goed voor zitten, want de dag dat ONS VIERDE punten zou gaan pakken kwam immers steeds dichterbij. Na wat opzwepende muziek begon de wedstrijd met de ene plaatsfout na de andere. Beide teams slaagden er niet in een fatsoenlijke aanval op te zetten. Tijd voor plan B: schieten zonder overspelen. Dat ging beter. Gert zorgde met een afstandsschot voor een 1-0 voorsprong. Of het aan de voorsprong lag zullen we nooit weten, maar daarna waren er zowaar aanvallen zonder plaatsfouten en misverstanden. Uit n van deze aanvallen maakte Gert er van afstand 2-0 van. Na de vakwissel liet het andere vak zien hoe ’t wel moest. Met een schitterende doorloopbal uit de eerste de beste aanval maakte Buis er 3-0 van. Tot zover niets aan de hand. Beide ploegen trachten de stand te veranderen, maar slaagden daar ondanks een tomeloze inzet niet in. Astrid zag haar kans schoon de eerste wissel toe te passen: Ren voor Gert. Zo’n 8 minuten voor de pauze bewees Judith dat ook de vrouwen van ONS VIERDE doelpunten kunnen maken en zorgde met een afstandsschot voor de 2e vakwissel: 4-0 (wat een weelde). HUN ACHTSTE had hier echter snel een antwoord op en middels een afstandsschot werd het snel 4-1. Na een paar wat mindere aanvallen was het Petra die van afstand de korf wist te vinden 5-1. Judith zocht na de vakwissel het plekje weer op vanwaar ze gescoord had en probeerde het nogmaals en zowaar 6-1 (wat een luxe). HUN ACHTSTE zorgde met een doelpunt voor de ruststand van 6-2.

 

In de pauze werden de puntjes nog even op de ‘i’ gezet. Sneller spelen, beter plaatsen en aannemen om te schieten. Ook werd er van de gelegenheid gebruik gemaakt om nog eens even flink te wisselen: Appie en Willy moesten plaats maken voor Alfons en Angelique. Met deze frisse krachten begon ONS VIERDE vol vertrouwen aan de tweede helft.

 

Ondanks dit vertrouwen was het HUN ACHTSTE dat 2 maal keihard toesloeg van afstand: 6-4. Nu konden we best een stootje verdragen, maar toen zij ook nog 6-5 maakten was de wedstrijd weer helemaal open. Op zo'n 20 minuten in de tweede helft wist ONS VIERDE eindelijk de korf weer eens te vinden. Het was Mariska die koelbloedig omging met haar kans vanuit de rebound en de stand op 7-5 bracht. Zij was hiermee de derde dame die het scoreformulier haalde. Dit doelpunt bleek een mokerslag voor HUN ACHTSTE. Zeker toen een geblesseerde dame een andere geblesseerde dame kwam vervangen was het verzet wel gebroken. Gert, die ondertussen de moegestreden Erik had vervangen, bepaalde met een afstandsschot en een kans bij de korf de eindstand op 9-5.

 

Zoals het ONS VIERDE betaamt, werd deze overwinning uitbundig gevierd. Voor degene die deze wedstrijd gemist hebben: komende zondag speelt ONS VIERDE weer thuis. Dan is om 10:50 uur NKC 4 de tegenstander.Overig verslagen »

Volg Roreko