Korfbalvereniging Roreko
IJhorst / de Wijk

contact
iets te melden?

Forward 2 - Roreko 3


Na de eerste overwinning deze zaalcompetitie vorige week thuis, begon Roreko 3 met goede moed afgelopen zondag aan de wedstrijd tegen Forward in Noordwolde. Het zou een pittige wedstrijd worden tegen de mede-koploper in de competitie. Harry en Janet gingen mee voor coaching (bedankt! & vacature coach nog altijd vacant) en spraken Roreko 3 flink toe voor de wedstrijd. Met een goede warming-up en inspelen begon de wedstrijd. De opstelling luidde als volgt:

 

Verdediging:Chris, Jesper, Gerda en Anja

 

Aanval: Erik, Kristiaan, Reimara en Rosanne.

 

Al snel werden de eerste doelpunten gezet. Chris, Jesper, Erik en Reimara brachten de stand op 0-4. Dit gaf Roreko een goed gevoel. Forward liet echter niet heel lang op zich wachtte en maakte er 1-4 en 2-4 van, doormiddel van een afstandschot en een doorloopbal. Tips werden van de zijlijn medegedeeld door de interim coaches en Kristiaan scoorde vervolgens met een mooi afstandschot en een doorloopbal. Met 2-6 ging Roreko met een goed gevoel de rustpauze in. Aanmoedigende woorden, tactiek en zelfvertrouwen werden besproken. Een overwinning moest haalbaar zijn! Erik werd gewisseld door Mark. En Rowena kwam in de plaats voor Rosanne.

 

Na de rustpauze wist Jesper met een schotje de voorsprong nog verder te vergroten (2-7). Forward begon het licht benauwd te krijgen en veel woorden slingerden door de sporthal. Echter had Forward de tactiek tijdens de rust ook besproken en wisten zij, mede door twee strafworpen terug te komen naar 6-7. In het tweede deel van de tweede helft raakte Chris geblesseerd door een bal die ongelukkig langs zijn vingers raasde. IJs werd met spoed de sporthal in gebracht en Erik kwam erin voor Chris. Chris kreeg echter niet lang de tijd om bij te komen want Mark ging flink door zijn enkel en kon niet verder spelen. Het ijs werd gewisseld van Chris naar Mark en de heren namen hun ‘oude’ posities weer in. Het spel ging verder en een doorloopbal van Anja, maakte de stand 6-8. De wedstrijd werd steeds fysieker en ondanks dat Roreko zich goed staande probeerde te houden kwam Forward terug en werd de stand gelijk, 8-8. Vijf minuten voor tijd zorgde een afstandsschot voor een eindstand 9-8 overwinning voor Forward.Overig verslagen »

Volg Roreko