Roreko 3 - Wez Handich/DOW 6

De eerste wedstrijd voor Roreko 3 van het nieuwe jaar stond zondag 19 januari op het programma. De tegenstander was Wez Handich/DOW 6 waar we het de vorige keer moeilijk tegen hadden. Dit keer was het coach-duo Harry en Janet bereid om te coachen. Helaas konden we niet beschikken over het volledige team (Chris en Gerda moesten werken en Rosanne door privéomstandigheden). Gelukkig waren Miriam, Sofie en Arjen (blessure-wissel) bereid om aanwezig te zijn. We begonnen met de volgende opstelling:

Aanval: Kristian, Marc, Reimara en Miriam

Verdediging: Jesper, Erik, Anja en Sharon

Het eerste aanvalsvak ging goed van start door doelpunten van Reimara en Kristian (afstandsschot en doorbraak). Na een tegendoelpunt ging Roreko 3 weer rustig verder op de manier waarmee ze begonnen zijn. Door een doelpunt vanuit de rebound door Erik werd de stand 3-1. Na de vakwissel wisten Miriam en Kristian de korf weer te vinden met een afstandsschot en een strafworp. Ook Jesper wist zijn doelpuntje te maken met een afstandsschot en was de stand 6-1. Door een tegendoelpunt kwamen Kristian en Reimara weer in de aanval en scoorden beide met een afstandsschot. Anja en Erik dachten dat ze dat ook wel konden. Nadat de tegenstander nog één keer wist te scoren voor rust werd de ruststand 10-3.

Na motiverende woorden waren we het er allemaal mee eens dat we vandaag wel 2 punten kunnen winnen, maar de tegenstander dacht daar anders over. Na rust gingen ze verder waar ze waren geëindigd. Zo werd de stand snel teruggebracht tot 10-7. Reimara wilde dit stoppen door een afstandsschot, maar de tegenstander ging onverstoord verder en bracht de stand terug tot 11-9. Intussen is Sofie voor Anja gewisseld en heeft het coach-duo plaats gemaakt (moesten het tweede voorbereiden) voor Susan. Na de tegendoelpunten was iedereen weer wakker, want iedereen wilde de punten hebben. In de eindfase van de wedstrijd wisten Marc, Kristian, Sofie en Jesper nog te scoren met afstandsschoten. De eindstand was uiteindelijk 15-9 en dus hebben we de punten in de Wijk kunnen houden. Dit geeft goede moed voor de wedstrijd tegen de nummer twee LDODK op 2 februari om 12.00 in de Wijk.