Korfbalvereniging Roreko
IJhorst / de Wijk

contact
iets te melden?

Koru/MV 3 - RoReKo 3


Na een onstuimige week waarin met heren werd geschoven, gezocht en gevonden, konden alle senioren teams van RoReKo met minimaal 4 heren en 4 dames op pad. Het heeft wat voeten in aarde gehad maar zaterdagochtend is dan toch alles rond. Het derde had de eer met invallers Harry Jonkers en (misschien wel terug van weg geweest) Maarten Vos te mogen spelen. Leonoor de Leeuw kwam het dames kwartet van RoReKo 3 versterken omdat Sharon helaas weer geblesseerd is. De dames wisselde door zodat ze allemaal evenveel speeltijd kregen.

RoReKo 3 begon in de aanval met Erik, Maarten, Gerda en Anja. De verdediging bestond uit Kristiaan, Harry, Rosanne en Reimara. Binnen een paar minuten krijgt Gerda een strafworp mee die Erik weet te verzilveren, 0-1. Het was aan het spel niet te merken dat Maarten al een tijd niet meer heeft gekorfbald, dat spelletje lukt nog heel goed! Met het vertrouwen dat Maarten geeft in de afvang, knalt Erik er een mooi afstandschot in. Het volgende aanvalsvak heeft meer tijd nodig om tot scoren te komen, maar het lukt Reimara met een afstandschot. Koru/MV kon niet achterblijven, 1-3. Maar de eerste helft is Erik oppermachtig. Door een mooie actie van Maarten kan Erik vrij komen vlak bij de korf en RAAK! Ook het harde werk van de dames in dat vak werd beloond, al was het wederom Erik die de korf wist te raken, 1-5. Na een afstandschot van Reimara en een doorloopbal van Kristiaan was het bijna tijd voor de rust, maar het was Koru/MV die de ruststand bepaalde. Uit een vrijebal wisten ze te scoren, ruststand 2-7.

Na de rust ging Koru/MV verder waar ze gebleven waren, ze wisten maar liefst drie keer achterelkaar te scoren. Met de stand 5-7 kwam Reimara weer in het veld, en wel in het andere vak nu in de aanval. Ze wist nogmaals de korf te raken van een grote afstand en Maarten versierde een strafworp die Erik wederom wist te verzilveren. RoReKo liep weer uit tot een verschil van 4 doelpunten, 5-9. Door een aantal domme foutjes aan onze kant wist Koru/MV een aantal keer tot scoren te komen. Het werd ook echt weer spannend, 8-9. Elke keer als de aanval de bal kwijt was, was het hopen dat de verdediging het dicht kon houden want er stonden nog minstens 10 minuten op de klok. Het kon nog volledig mis gaan! Maar gelukkig wist Reimara de korf weer te vinden, dat gaf weer een beetje meer lucht. De aanval kreeg een vrijebal mee, wie moest hem nemen in het vak dat inmiddels bestond uit Kristiaan, Harry, Gerda en Anja. Kristiaan bedacht zich geen moment en drukte Harry de bal in zijn handen, doe jij het maar. Harry neemt de vrijebal met Anja in de aangeef, hij gooit, schiet en……. SCOORT!!! Uiteindelijk bepaald Koru/MV de eindstand op 9-11. RoReKo 3 neemt de punten mee naar De Wijk, nu is het wachten op de uitslagen van het 1e, 2e en 4e.Overig verslagen »

Volg Roreko