Korfbalvereniging Roreko
IJhorst / de Wijk

contact
iets te melden?

Wees Kwiek 1 - Roreko 4


Zondag 30 maart speelde ons vierde uit tegen het vlaggenschip van Wees Kwiek . Voor ons vierde was dit de eerste wedstrijd dit veldseizoen. De weersverwachting was prachtig mooi, dus dan heeft ONS VEIRDE er zin in. Iets na tienen vertrokken we naar Nuis, alwaar we eerst nog genoten van een kop koffie/thee. Daarna ging iedereen zich klaar maken voor een sportieve wedstrijd. De opstelling:

aanval: Gert, Roelof, Petra, Fenneke

verdediging: Albert-jan, Alfons, Angelique, Willie

Bank: René, Judith

Rond half 12 werd er aan de wedstrijd begonnen. Het was Wees Kwiek dat, door niet scherp starten van ONS VIERDE, het eerste doelpunt kon scoren. Petra was voor ons vierde degene die in de tegenaanval even recht zette. Wees kwiek had daar weer snel een antwoord op en het werd 2-1. Toen begon ons vierde lekker te draaien en door de doelpunt van Albert-jan en 2 van Gert kwam het scorebord op 2-4. Wees Kwiek kon de stand weer verkleinen tot 3-4. Maar ONS VIERDE bleef kansen creëren en Alfons kreeg een mooi kansje en maakte de 3-5. Maar Wees Kwiek gaf zich nog niet gewonnen en de stand kwam weer op 4-5. Toen was het aan ONS VIERDE! Er kwam een reeks mooie doelpunten van Gert 2x, Alfons, Albert-jan en René ( hij was inmiddels in de plaats gekomen voor Roelof). Het scorebord gaf toen 4-10 aan. Wees Kwiek profiteerde vervolgens 2x van slordig verdedigen van ONS VIERDE en bepaalde de ruststand op 6-10.

Na het nuttigen van een kopje thee en een aantal aanmoedigende woorden kwam ONS VIERDE de kleedkamer weer uit. Judith was in de eerste helft al ingevallen voor Angelique en Roelof kwam nu weer in het veld op de plek van Alfons.

Gert bracht met een mooie doorloopbal de stand op 6-11. Doordat Roreko in de fase daarop tal van kansen onbenut liet, kon het gebeuren dat Wees het scorebord op 7-11 kon krijgen. Maar toen was het weer aan ONS VIERDE om weer een mooie rij aan mooie doelpunten te produceren: Roelof 2x, René, Gert, Judith en Albert-jan brachten de tussenstand op 7-17. Ondertussen was Angelique weer in het veld gekomen op de plek van Petra. Wees Kwiek bracht met een mooi doelpunt de stand op 8-17, maar had hiermee wel hun kruit verschoten. ONS VIERDE niet, want die hadden er nog steeds zin in. René en Roelof scoorden eerst alvorens Judith uit een doorloopbal de eindstand op 8-20 bepaalde.

Dit is een super mooie start van ONS VIERDE, waar zal dit eindigen???Overig verslagen »

Volg Roreko