Korfbalvereniging Roreko
IJhorst / de Wijk

contact
iets te melden?

Roreko D1 - Meko D1


Op een zonovergoten late ochtend treden de dames en heer van Roreko D1 aan voor de kraker in de 2e klasse J tegen de leeftijdsgenoten van Korfbalvereniging Meko ’74 uit Meppel. Beide ploegen zijn nog ongeslagen dit prille veldseizoen. Het trouwe publiek verzamelt zich langs de lijn om scheidsrechter Huising precies om 5 voor 12 voor het eerst te horen fluiten.


Met het vaste vak (Britt, Lisa – weer terug van haar blessure, Jasmijn en Linsy) in de aanval wordt rustig gezocht naar openingen in de Meppelse verdediging. Dit blijkt een lastige opgave, maar gesteund door het goede verdedigen van Mark, Mandey, Nicole en Yke valt het eerste doelpunt aan de zijde van Roreko. Lisa scoort met een schotje van een meter of 3 op aangeven van Britt. Na de vakwisseling scoort Yke vlot de 2-0 en 3-0 uit een klein kansje en een door Mark aangegeven doorloopbal. De oplettende lezer die zich afvraagt of Meko niets in de melk te brokkelen heeft, wordt op zijn/haar wenken bedient, want kleine onachtzaamheden in de verdediging zorgen voor 2 doelpunten waarmee de aansluiting tijdelijk tot stand komt. Nadat met Mark in de aangeef wederom een doorloopbal gescoord wordt, dit keer door Nicole, gaan de spelers met een 4-2 stand op zoek naar de thee.


De coaches spreken de groep in de pauze toe met een aantal kritische woorden, want hoewel de stand in het voordeel is van Roreko, blijkt Meko inderdaad een geduchte tegenstander. Ze scoren makkelijk en geven niet veel kansen weg. Mandey wordt bedankt voor haar invalbeurt en Iris neemt haar plaats in.


Direct na de hervatting scoort Meko de 4-3. De Meppelse dames hebben hun tactiek aangepast en hanteren veelvuldig de lange bal. Ne enig schakelwerk past de verdediging zich aan en dat geeft weer de zo gewenste druk op de tegenstander. Als gevolg van deze druk scoort het aanvalsvak 3 keer kort achter elkaar met afstandsschoten van Jasmijn, Britt en Linsy. Het laatste deel van de wedstrijd start met een geruststellende 7-3 voorsprong die gestaag uitgebouwd wordt. Iris fungeert 3 keer als aangeefster en laat Nicole (2 keer) en de net voor Yke ingevallen Fleur scoren. Dat Meko tegen het einde van de wedstrijd nog een keer scoort is voor de statistieken leuk, maar voor de uitslag niet meer doorslaggevend. De prettig leidende scheidsrechter Huising fluit kort na de 10-4 af.


De teamprestatie heeft wederom de doorslag gegeven. Het scherpe verdedigen en rustige aanvalsspel heeft Meko uiteindelijk op de knieën gekregen. Het team kan terecht trots zijn op het resultaat. De volgende wedstrijd is op 10 mei as. om 12.00 uur in Meppel, als de revanchewedstrijd op het programma staat. Roreko D1 kan dan een grote stap zetten richting het kampioenschap.

Overig verslagen »

Volg Roreko