Roreko 1 - DES 1

Vandaag 17 september heeft Roreko alle punten in de Wijk weten te houden. Na een overwinning van het derde 19-13 en een nipte overwinning van het tweede 12-11. Begon het eerste met volle moed aan de wedstrijd.

Eerst even de opstelling
In de aanval begint
Jasper Ploeg
Chris de Gorter
Marloes Ham
Sanne Teunissen

In de verdediging staan opgesteld
Jan Meijer
Frank Donker
Susan Hindriks
Kristel Klomp

Wissels
Sofie Reuvers voor Sanne Teunissen
Peter van de Belt voor Jasper
Leonie de Jonge voor Kristel Klomp

Roreko trekt het spel van de eerste helft tegen de Pein door naar de tweede helft in de wedstrijd tegen DES. Prima spel verloop. Op deze perfecte speelzondag was het DES die de score opende. Met 2 doelpunten van Chris en een strafworp verdient door Jan en verzilverd door Frank ging het score verloop gelijk op. 0-1, 1-1, 1-2, 2-2, 3-2, en 3-3. Vanaf dat moment neemt Roreko de leiding en geeft de voorsprong de rest van de wedstrijd niet meer weg. Met 2doelpunten van Susan en1 van Marloes staat het na 20 minuten 6-3. DES blijft er voor vechten en trekt de score terug naar 6-5. Sofie neemt nu de plek van sanne in. Tot aan de rust is het weer om en om scoren. 7-5, 8-5, 8-6, 9-6, 9-7, 10-7, 10-8 ruststand. Doelpunten van Jan, Marloes, Kristel en Sofie.

De tweede helft is het alleen Roreko die het eerste kwartier de korf weet te vinden. Dit is een verdienste van het sterke verdedigen van beide vakken. 15-8 met doelpunten van Susan, Kristel, Marloes, Chris en Frank. Hierna ebt de scherpte wat weg en komen er fouten aan de kant van Roreko, DES profiteert hiervan en scoort 3x 15-11. Peter en Leonie nemen de plaats in van Jasper en Kristel. Nu gaat de score tot het einde weer om en om. 16-11, 16-12en  eindstand 17-12. Strafworp verdient door Kristel verzilverd door Frank en Chris.

Score verloop
Chris 4