Korfbalvereniging Roreko
IJhorst / de Wijk

contact
iets te melden?

Wees Kwiek 1 – RoReKo 2


Een tikkeltje gespannen waren ze wel, de toppers van RoReKo 2, toen ze zondagmiddag 12 november de zaal in Marum betraden. De wedstrijd tegen een jeugdig team van Wees Kwiek stond op het programma. Sterker nog, het eerste van Wees Kwiek!

Na gerommel met het scorebord werd besloten de eerste helft te beginnen met een ouderwets draaibord en de klok van de keurig fluitende scheidsrechter. Al snel onderschepte de verdediging de bal, waardoor na samenspel met zijn vakgenoten Marc tot scoren wist te komen. De eerste aanval van RoReKo bestaat verder uit Gert, Romi en vaste invaller Iris Broens. Helaas kregen ze niet nog een kans, Wees Kwiek wist namelijk een kleine kans te benutten.

Het tweede vak van RoReKo, bestaande uit Erik, Kristian, Sharon en Iris L., benutte de aanvalstijd goed. Twee doelpunten werden verzilvert, een zuiver afstandsschot van Iris en door mooi samenspel van de heren wist Erik een kleine kans te raken. De eerste tien minuten liepen gesmeerd voor RoReKo, Romi versierde een vrije bal die Iris (B.) wist te benutten, Gert scoorde heel knap een doorloop bal en Iris (L.) knalde er weer een afstandsschot in. Via een afstandsschot en strafworp wist Wees Kwiek het gat een klein beetje te dichten, 3-6. Het eerste kwartier was gedaan, dus nu komt het op de routine en conditie aan. Precies ook het moment dat twee geroutineerde dames bij Wees Kwiek in het veld kwam, het eerste aanvalsvak moest even weer zoeken, maar Romi wist de korf gelukkig te raken. Gevolgd door een afstandsschot van Sharon (het staat in het verslag dus dan is het waar J). Voor de pauze wisten aan de kant van RoReKo Marc en Iris L. nog een keer van afstand de korf te raken. Wees Kwiek scoorde ook nog vier keer.

Met een tussenstand van 7-10 ging RoReKo 2 opgewekt de kleedkamer in.

Net als in de eerste helft was het Marc die als eerste de korf wist te raken. Het begin van de tweede helft liep mooi gelijk op, om en om werd er gescoord. Na een doelpunt van Wees Kwiek was het Dé man van de tweede helft, Kristian die een afstandsschot wist te benutten. Iris B. bewees maar weer eens waarom zij de vaste reserve is door een afstandsschot te raken en wederom was het Kris die van afstand de korf wist te vinden. Ook een kleine kans werd benut aan RoReKo zijde (het ging zo snel, dat helaas niet gezien is wie deze op zijn naam mag bijschrijven), 9-15 stond inmiddels op het scorebord. Een dipje voor RoReKo volgde, door te druk spel werden er fouten gemaakt die Wees Kwiek maar liefst 3 keer wist te benutten. Door wederom sterk samen spel tussen Erik en Kristian, wist Kris zich achter de korf vrij te spelen en benutte een kleine kans. Gert bepaalde met een afstandsschot de eindstand.

Met 12-17 op het scorebord kon RoReKo 2 met opgeheven hoofd terugkeren naar de Wijk.

Overig verslagen »

Volg Roreko